• 23/8, 2018
  • Lene Sandvang

Giclée tryk af malerier

Som noget meget nyt har jeg valgt at få tre malerier trykt på noget mega smukt papir. Resultatet er ret flot og farverne kommer mega smukt frem. Jeg er glad og tilfreds!

Lidt nørdefacts:

“Giclée kommer fra det fransk ord for dyse, la cicleur og af verbet gicler, at sprøjte. Det er brugt første gang af franskmanden Jack Duganne i 1991 i USA, hos Nash Editions, Fine Art Print Makers i Californien, hvor Duganne manglede et nyt udtryk for de nye kunstnere, der tegnede og malede på computere og trykte det som kvalitets inkjet print.

Idag er Giclée, der udtales “Zhee-clay”, udtrykket for et digitalt tryk enten af et digitaliseret billede eller et billede der er skabt direkte på computeren. Der refereres normalt til et nummereret tryk eller unika trykt, printet på papir af arkivkvalitet med fuldpigmenteret blæk der er UV stabilt.

Canson: For at opnå den højeste tryk kvalitet og arkivholdbarhed anvendes Canson papirer ex. Arches Velin Museum Rag 315 smooth, pure white. Et 315 grams 100% bomuldspapir, naturligt hvidt med en meget ensartet og jævn overfladestruktur. Papiret er helt syreneutralt pg overholder alle standarder for arkivholdbarhed.

Dette papir er oplagt til trykket af Giclée print med et stort farveomfang, sort/hvid eller den enkle streg. Trykresultatet på papiret er ofte, så man får den fulde fornemmelse af overfladen fra originalen. Den jævne struktur i papiret øger fornemmelsen af dybden i trykket og den naturlige hvidhed giver det rolige udtryk, som ikke stjæler billedet fra det kunstværk, der er trykt på det.” 

Citeret fra CemaPhoto v/Claus Koefoed.