Lene Sandvangs Univers

Lene Sandvangs univers

Uddrag fra anmeldelse i Kunstavisen marts 2013

”Dybest set maler hun hele tiden ét stort værk, uanset hvor mange lærreder, der måtte være tale om. Farverne er vilde og brugen af dem uhæmmet. Hun sampler symboler og troper og figurer, hun drysser sentenser og ord ind, hvor det måtte passe og ikke passe. Plus kinesiske skrifttegn (og har i øvrigt lært kinesisk). Kunstnerens tilgang er graffiti- og street art’ens, men stilmæssigt er hun sin egen.

Med begejstring kundgør hun, at et af hendes bon mot’er er at ALT ER MULIGT, og at en af hendes yndlingsopfordringer til deltagerne i hendes workshops er STJÆL FRA HINANDEN! ”Intet er helligt,” bekender hun med et bredt smil.

Det oser hendes billeder også af, og derfor emmer de paradoksalt nok af den særlige form for renhed, der kan ramme én, når udtryksoverskud og –glæde overtrumfer ethvert tilløb til selvhøjtidelighed eller filisteri. Det er collager af indtryk, fliksende og flaksende som en lydmontage, billedkommunikation på et plan, man ikke møder hver dag.”

Af Preben Winther

Uddrag fra anmeldelse i magasinet KUNST februar 2017:

“Lene Sandvang arbejder i flower power afdelingen med befriende tekster over billedfladen på de skønne farveudladninger, sågar med kalligrafiske beskeder indbygget. Bestemt ikke kedeligt.”

Af Peter Madsen (2.2.17)

Med andre ord…..

Lene Sandvang er en eksperimenterende og nysgerrig billedkunstner. Hun arbejder fortrinsvist med maleri, akryl på lærred, papir, pap og brædder. Farverne går fra sort/hvid til pangfarverne fluorescerende pink og gul. Og alt det, der er midt imellem. Hun bruger maling i Rolls Royce udgaven, i studieudgaven, metalfarver fra farvehandleren, tusser, spray, blyanter, lak, tegninger og kaos-streger. Alt giver udtryk.

Lene Sandvang er meget inspireret af Street Art – kommunikationsformen, stregerne, motiverne, uforudsigeligheden og det levende kunstliv på gaden er en spændende kilde til hendes tegninger og malerier.

Hun søger at opløse motiverne og komme hen imod en sanseoplevelse af liv og uforudsigelighed, vildskab og skønhed. Alt er tilladt – og det er faktisk meget………..